Mesék a teremtésről

Mesék a teremtésről

Időtartam: 2010. október 2-től kéthetente szombaton 10.00 órától 12.30 óráig

Tagi résztvevők: T.Kata, G.János, K.Petra, P.Kriszti, V.Ibolya, V.Judit, J.Izabella

Tartalom: a MOKKA alkotóműhely képzőművészeti gyermekfoglalkozásaira szeretettel hív 2010. októberétől minden érdeklődőt a GYERMEKEK HÁZÁBA.

Várjuk a játszani és alkotni vágyó 6-12 éves gyerekeket 2010. október 2-től kéthetente szombaton 10.00 órától 12.30 óráig

Belépőjegy: 800 Ft/fő vagy 6 alkalomra szóló 4.000 Ft-os bérlet.

A MOKKA komplex művészeti foglalkozásainak témája ebben a félévben a különböző kontinenseken élő népek ősi teremtéstörténetei, eredetmondái. A hat foglalkozás során egy-egy mesét, elképzelést ismerünk meg és dolgozunk fel a játék, a közös alkotás, a zene és a mozgás eszközeivel. A képzőművészeti tevékenység mellett más művészeti ágakhoz kapcsolódó rövidebb programok is a foglalkozások részét alkotják - így közelítünk az egyes kultúrák ősi történeteihez, tárgyaihoz, művészetéhez és motívumaihoz.

2010. október 2. - A TETEJETLEN FA

Honfoglaló őseink régi meséjét ismerjük meg a világ keletkezéséről, titokzatos állatszellemekkel találkozunk: a csodaszarvassal és a kerecsensólyommal. Kipróbáljuk a nemezelést és a fémdomborítást.

október 16. - OZIRISZ TÖRTÉNETE

Elutazunk Dél-Afrikába és egy ősi nagy kultúra, az egyiptomiak világképét és vallását meséljük el Nektek. A történet végére kiderül, hogyan lett Ozirisz zöld színű. A Napisten bárkáját és szkarabeusz bogárral díszített amulettet készítünk.

október 30. - A TÁVOL-KELET HÁROM ISTENE

Kevés japán mesét ismerünk - ezen a napon elmondjuk, hogyan képzelik a japánok a világ keletkezését, mely szerint három istenség teremtett mindent. Színes kis lampionokat készítünk és egyszerű hangszerekkel kísért mozgásszínházzal kísérletezünk.

november 13. - MESE AZ ÓRIÁS TEHÉNRŐL...

Számos nép tekinti ősének a germánokat. Ha érdekel kik voltak ők és hogyan képzelték el a világ eredetét, töltsd velünk ezt a napot! Varázslatos világba vezetünk, ahol a fényt csak a hősök után teremtették: játszunk, fényezünk, alkotunk.

november 27. - NZAMÉ, AZ ELSŐ LÉTEZŐ

A fekete kontinensre teszünk képzeletbeli utazást. A bennszülöttek eredetmagyarázata meglepően hasonlít a mi őseink elképzeléseihez. Megismerkedünk három istennel, a titokzatos első emberrel és a világon minden létező dolgot termő fa történetével.

december 11. - ÁDÁM ÉS ÉVA KARÁCSONYA

A Biblia szerint Isten hét nap alatt teremtette a Földet és a Mindenséget. Nekünk egy délelőttünk lesz, hogy sötétséget és fényt, eget és földet, állatokat, növényeket és embert alkossunk, világítással Napot, Holdat és csillagokat keltünk életre. A zene, a fények és a képzelet segítségével végül együtt ünnepelünk!