Betűző

Betűző
Időpont: 
szo., 2011/02/05 - 12:50 - szo., 2011/05/14 - 12:50

A nagy sikerű, ’Mesék a teremtésről’ című félév után most más vonalak mentén kalandozik a MOKKA Csoport. Ebben a ’Betűző’ című félévben tanulmányozunk mindent, ami betű, betűelem, jel, szimbólum.
Rögtön az első foglalkozáson meghatározzuk a betűt, mint formát, és jelentéshordozó karaktert. Később a betűk eredetét, családját kutatjuk, majd megtudjuk mi is az az ex libris. Kicsit elrugaszkodva
a hagyományos papír-ceruza felfogástól betűket, betűelemeket formálunk szinte bármiből, ezután egy, a történelmi korokból ránk maradt betűdíszítési technikával, az iniciálé-tervezéssel ismerkedünk meg.
A félév végén messze utazunk, s a kínai zsinórírást tanulmányozzuk, melynek neve kalligráfia. A félév sok izgalmas témával várja a kicsiket és nagyokat, változatos anyagokkal, technikákkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A MOKKA  Modern Képzőművészeti Kreatív Alkotóműhely képzőművészeti gyerekfoglalkozásra szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, játszani és alkotni vágyó 6-12 éves gyermeket a GYERMEKEK HÁZÁBA 2011. február 5-től kéthetente szombaton 10 órától 12.30 óráig

Helyszín: GYERMEKEK HÁZA 9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23.  Telefon: 96/518 032 www.gyhgyor.hu   mokkagyor@gmail.com

Belépőjegy: 800 Ft/fő/alkalom

Keressük a kapcsolatot a tipográfián keresztül a kortárs művészetekkel, a zenével és önmagunkkal. Mindennapi életünk része az írás, a betűk és a tipográfiai jelek, a jel-kép-rendszerek, a szimbólumok. Az írástörténetben is barangolunk, a foglalkozások során az írással, a betűkkel, a jelekkel kapcsolatos tudnivalókat, érdekességeket tágítjuk játékos képzőművészeti kísérletezésekkel, iparművészeti kalandozásokkal, tervezéssel és kivitelezéssel.

2011. február 5.  BETŰCSALÁD, KARAKTEREK

Nagyok és kicsik, kecsesek, tömzsik, és szögletesek. Gondoltátok volna, hogy egy betűnek is van családja? Betűket vizsgálunk és betű-családokat rajzolunk.

február 19.  SAJÁT JELEK TERVEZÉSE

Mindenkinek van a saját jele,  találjunk ki magunknak új jeleket! Alkossuk meg jelképeinket, tervezzünk horoszkópot, ex librist!

március 5.  BETŰTÉSZTA ÉS A TÖBBIEK

Mi mindenből lehet betűt csinálni? Betűket formálunk gombokból, fonalból, drótból, fémből.

március 19.  ÓRIÁS BETŰKKEL JÁTSZUNK

Végy egy betűt és forgasd meg! Tervezzünk betűbútort! Felnagyítuk minden szót, és hang-jelet.

április 2.  INICIÁLÉ TERVEZÉS

Dolgozzunk nagyítóval és erős színekkel! Díszítsük fel nevünk kezdőbetűit!

április 16.  GESZTUSOK ZENÉRE

Hang-jelek és gesztusok zenére. Ecsettel indulunk a zene nyomába, dallamokat és ritmust festünk.

április 30.  KALLIGRÁFIA

Elmélyülünk a csend figyelésében és a kínai ecset-technikában. A keleti zsinórírást tanuljuk, majd nevünk leírásával próbálkozunk.

május 14.  VIZESNYOLCAS

Lyukas vizesvödörrel, csorgatással rajzolunk a földre, betonra, kövezetre. Alkotásaink jól láthatóak lesznek, amíg fel nem száradnak (kirándulás Pannonhalmára).

 

További képek: 
Betűző
Betűző
Betűző
Betűző
Betűző
Betűző
Betűző
Betűző
Betűző
Betűző
Betűző
Betűző
Betűző
Betűző
Betűző
Betűző
Betűző
Betűző