Az Én Szigetem című tematikus művészeti foglalkozássorozat

Az Én Szigetem című tematikus művészeti foglalkozássorozat

A MOKKA alkotóműhely újabb, nyolc alkalmas, komplex művészeti programot indít "Az én szigetem" címmel. A tematikus foglalkozássorozatot általános iskolás korú gyerekeknek ajánljuk. Saját szigeteket készítünk egy közös tengeren, amit együtt képzelünk el, formálunk meg és a természet erőit is megszelídítjük viharok idején. A készülő sziget-maketteket a falra akasztunk, így egy folyamatosan fejlődő, plasztikus térkép lesz a MOKKA terem falán. A elkészült szigeteket csak a foglalkozássorozat végén viszik haza a gyerekek. A szigetek akkor lesznek készen, amikor benépesítjük őket élőlényekkel és emberekkel, hangjuk és történetük lesz, és egy-egy kis résztvevőnk álmait keltik életre, csak az övé lesz A közös tengerünk a MOKKÁ-ban marad, jelképezve, hogy a közös gondolat és az közös alkotás keltette életre a formákat, a színeket és a gondolatokat. Gyertek, és alkossatok velünk!
 
1. 2016. 01. 30. Rejtjeles üzenetek, amikor a szavak is elbújnak
Titkosírásról és régi betűvetésről mesélünk, és igazi titkos üzeneteket rejtünk képekbe, képversekbe. Bevezetjük a titkos szigetekről szóló félévet és szép palackba tesszük a titkos üzeneteinket.
 
2. 2016. 02. 13. Saját szigeteink – terepasztal készítés
Mindenki elkészíti saját szigetét. A közös játék kereteit és helyét a terem adja, ahol dolgozunk. A játékunkban ez a terem egy hatalmas vízfelület, innen fognak kiemelkedni a "saját" szigetek.
 
3. 2016. 02. 27. Vulkán a szigeten – a szigetek legendái és történetei
Megismerkedünk néhány valóságos, létező sziget legendájával és történetével: egyes szigetek különleges óceáni vagy vulkáni tevékenység nyomán jönnek létre. Kitaláljuk és leírjuk saját szigetünk hihető vagy varázslatos keletkezésének történetét.
 
4. 2016. 03. 19. Szigetlakók
A sziget benépesítése. Milyenek a szigetlakók? Kitaláljuk és elkészítjük szigetünk élővilágát, növényekkel, állatokkal és emberekkel népesítjük be a földet. Megtervezzük a szigetek közti közlekedés lehetőségeit. (Ez az egyetlen munkanap és ünnep nélküli hétvége március hónapban.)
 
5. 2016. 04. 02. A sziget hangjai
Megszólaltatjuk szigeteink élővilágát. Rövid meditáció után hangokkal és dallamokkal barkácsolunk, a zene segítségével festünk és folytatjuk a tengeri terepasztal építését, színesítését.
 
6. 2016. 04. 16. Bolygó szigetek - kalandok az űrben
Az Univerzum bolygói, holdjai, csillagai is olyanok mint egy-egy sziget, Összegyűjtjük elképzeléseinket ezeknek a szigeteknek a lakóiról, és elkészítjük a kisbolygókat, lakóik személyisége alapján.
 
7. 2016. 04. 30. A sziget kövei
Megszólaltatjuk a köveket, sziklákat, kavicsokat, hogy meséljenek a múltról. Ahány szárazföld, annyi kőzet és forma. Milyen a földje az én szigetemnek? Milyen régi eseményekről mesélnek kövei, hegyei, visszhangjai?
 
8. 2016. 05. 07. Egy igazi sziget – kirándulás
Kirándulás Tatára a Fényes tanösvényre, ahol a karsztvíz munkája visszahódította a saját szigeteit. Ebbe a különleges, mozgó erdőbe látogatunk! Gyertek velünk! Részletek később a honlapon, valamint e-mailben.
 
Várunk szeretettel a megújult Gyermekek Házának első emeleti Művésztermében!
Szombatonként 9.30-tól 12 óráig. Figyelem! Egy fél órával hamarabb kezdünk!
Cím: Gyermekek Háza - 9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23. (telefon: 96 / 518-032)
Belépőjegy: 1.200 Ft / fő / alkalom.
Egy program és az alkotócsoport honlapja: www.mokka.org.hu
e-mail cím: mokkagyor@gmail.com

Minden Kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk!
 

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a foglalkozás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy felvételeket készítsünk róluk.

 

 

 

Az Én Szigetem című tematikus művészeti foglalkozássorozat
Az Én Szigetem című tematikus művészeti foglalkozássorozat
Az Én Szigetem című tematikus művészeti foglalkozássorozat