Sokszínű körtánc

Sokszínű körtánc

Időtartam: 2010. február 13-tól kéthetente szombaton 10 órától 12.30 óráig

Tagi résztvevők: T.Kata, D.Márta, D.Eszter, K.Petra, P.Kriszti, V.Judit, J.Izabella, H.Bianka

Tartalom: a MOKKA alkotóműhely képzőművészeti gyermekfoglalkozásaira szeretettel hív 2010. októberétől minden érdeklődőt a GYERMEKEK HÁZÁBA.

Várjuk a játszani és alkotni vágyó 6-12 éves gyerekeket 2010. február 13-tól kéthetente szombaton 10.00 órától 12.30 óráig

Belépőjegy: 800 Ft/fő

A MOKKA komplex művészeti foglalkozásainak témája ebben a félévben a népek, népcsoportok különbözősége, hasonlósága. Minden alkalommal egy-egy kultúrát ismerünk meg, igyekszünk őket minél színesebben, érdekesebben és sok oldalról körbejárni, bemutatni.

A képző- és iparművészeti tevékenységeket kísérik a kapcsolódó művészeti ágak, így ismerjük meg az egyes kultúrák életét, lelkületét, természetét, zenéjét, táncait, verseit, tárgyait.

2010. február 13. - ANGOL TEADÉLELŐTT

A királyi család vendégei leszünk pár óráig, az udvari etikett szabályai szerint alkotunk, kipróbáljuk milyen abroncsos ruhában járni-kelni és egy nagyon pontos órát is készítünk.

február 27. - RENDHAGYÓ FRANCIA REGGELI

Elutazunk Párizsba a művészet, a költészet és a divat fővárosba. Tanulunk festeni impresszionista stílusban, írunk képverset és egy kalapszalonba is betévedünk.

március 13. - NÉMETHON MÁS SZEMMEL

Megismerkedünk a Bauhaus színház sajátos világával, dobozokból készítünk jelmezeket, kísérleti zenét írunk zörejekből, amire mozgunk és játszunk a színpadon.

március 27. - OLASZ MÓDRA

Róma ókori világába látogatunk, tógába öltözünk, megtűzzük fibulával, gondolkodunk a demokráciáról és egy korabeli szobrászműhelyben alkotunk.

április 10. - PRÁGA, A BÁBOK HAZÁJA

A marionettek és titokzatos bábok otthonában keressük a mesék kapujának kulcsát abban a mesében, amit együtt szövünk, gombolyítunk, festünk és mázolunk.

április 24. - TANULJUNK KICSIT FINNÜL!

A szigetország tündérmeséi, manókkal teli erdőibe látogatunk és közben megismerjük a modern finn designt, modellezünk és csinálunk egy manó-széket is!

május 8. - A SZULTÁN UDVARÁBAN

Konstantinápolyban a szultán vendégei leszünk, fügét eszünk a kis Mukkal, turbánt csinálunk gyémánttal díszítve és varázscipőt készítünk.

május 22. - AZ ITTHONI MESÉK ERDEJE

Immár a hagyományos, egész napos, családi tavaszi MOKKA kirándulásra invitálunk szüleiddel és testvéreiddel! Túravezetőink megismertetnek minket a hazai erdők meséivel a Bakonyban!