MESEHŐSÖK - Az öreg király

MESEHŐSÖK - Az öreg király
Időpont: 
szo., 2013/02/09 - 10:00 - 12:00

Az idei második MOKKA foglalkozáson szintén a mesék csodálatos világában kalandoztunk tovább, hogy közelebbről is megismerkedjünk a magyar népmesék bölcs, öreg királyával.
Elmeséltük egymásnak, hogy ki, milyen magyar népmesét ismer, amiben ez a jóságos, agg mesehős, furfangos feladatokkal, merész próbákkal keresi királysága méltó örökösét, vagy éppen igazságot tesz, hogy leánya kezét és fele királyságát a legrátermettebb kapja jutalmul. A foglalkozás kezdetén képeken tekintettünk meg a koronázási ékszereket: megismerkedtünk a magyar szent koronával, és a többi koronaékszerrel és azt is megtudtuk, hogy ma hol láthatóak ezek a nagybecsű tárgyak. Ezek után közösen egy magyar népmesét hallgattunk meg az öreg királyról, amin valamennyien jól szórakoztunk, majd mindannyian a király ötvösei és ékszerészei lettünk a foglalkozás hátralevő részében, hogy magunk is elkészíthessük a saját tervezésű királyi koronát és jogart. Elsőkén a jogart készítettük el, ehhez papírhengert kasíroztunk a jogar ”fejét” pedig arany színű kartonból készítettük el, majd mindenféle színes és csillogó drágakővel díszítettük fel. Ezt követően egy kis pihenőt tartottunk, miközben teáztunk és sok jelmezből válogatva mi magunk is beöltöztünk és
létrehozzuk a saját királyi udvarunkat. Végezetül a királyi koronát készítettük el színaranyból, amit aztán válogatott drágakövekkel, és sokféle csillogó csecsebecsével ékesítettünk.

További képek: 
MESEHŐSÖK - Az öreg király
MESEHŐSÖK - Az öreg király
MESEHŐSÖK - Az öreg király
MESEHŐSÖK - Az öreg király