ÉPÍTŐ JÁTÉKOK konferencia és workshop

ÉPÍTŐ JÁTÉKOK konferencia és workshop

Szeptember 24-25-én a Magyar Építész Kamara szervezésében konferenciát és műhelyfoglalkozásokat tartunk a vizuális kultúra és építészet oktatása gyerekeknek témában. A konferencia célja, hogy felhívja elsősorban a pedagógusok figyelmét a téma fontosságára és áttekintést adjon a hazai és néhány európai kezdeményezésről a témában.

 

A környezetkultúra, az épített környezet, az építészet a Nemzeti Alaptanterv célkitűzései között is szerepel, ezért nemcsak szabadidős programok keretében lehetséges a témával foglalkozni, hanem az iskolai oktatásban is szükséges az alapvető ismeretek átadása. A téma elméleti hátterének ismertetése mellett a konferencián egyúttal jól működő kortárs külföldi és hazai gyakorlatokba is betekintünk. Mindemellett műhelyfoglalkozások adnak lehetőséget a téma jobb, testközeli megismerésére, kapcsolódva a NAT különböző műveltségi területeihez. Az előadások az építészet oktatásának alapismereteit és gondolkodásmódját mutatják be; az alsó tagozattól a középiskoláig minden korosztályhoz kapcsolódnak.

 

Elsősorban pedagógusokat várunk, és nem is csak rajztanárokat, hanem más területek oktatóit is, akik el tudják képzelni, hogy a környezetkultúrából, az építészetből valamennyi a saját tárgyuk tanításába is haszonnal beilleszthető. Természetesen építészeket, múzeumpedagógusokat, szülőket és más érdeklődőt is szívesen látunk.

 

A rendezvény ingyenes. A konferencián a résztvevők megkapják a számos hazai kezdeményezést bemutató, pedagógusoknak készített kézikönyvet. Emellett a helyszínen más, a témához kapcsolódó kiadvány is elérhető lesz.

 

A rendezvény részletes programja elérhető:
Weboldal: http://epitojatekok.mek.hu 
Facebook: https://www.facebook.com/EpitoJatekok

 

Kapcsolataink:
E-mail: epitojatekok@mek.hu
Telefoszám: 06 1 3280339

Kérjük, jelezze részvételi szándékát az epitojatekok@mek.hu e-mail címen! 

 

...és mi is benne vagyunk... 

Szeretettel ajánljuk kedves olvasóinknak, kollégáinknak, résztvevőinknek és szüleiknek az Építő Játékok című könyvet, ami most a napokban jelenik meg, sa szerzők közt szerpel Cseh András és Váray Ibolya Anna is. 2013 szeptember 24-én Budapesten a FUGA-ban egy konferenciát és workshopot tartanak ebből az apropóból, amit szeretettel ajánlunk főként pedagógus olvasóink számára, és mindenkinek akit érdekel. 

A könyvről bővebben is lehet majd itt olvasni...

 

 

 

 

 

 

ÉPÍTŐ JÁTÉKOK konferencia és workshop
ÉPÍTŐ JÁTÉKOK konferencia és workshop